De Gidsen is een meidengroep van 11 t/m 15 jaar.
Leuk dat je op onze pagina komt kijken. Wij zijn dus de gidsen. Onze speltak bestaat uit meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. Wij draaien op donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. We hebben onze eigen Facebook, waar je een indruk kan krijgen van wat wij allemaal doen.

Donderdagavond
Wat doen wij nou zoal tijdens een opkomst? Iedere week is dit weer verschillend! De ene week zijn we actief buiten spelletjes aan het doen en de andere week zijn we gezellig aan het knutselen of denkspelletjes aan het doen, zoals een quiz. Ieder jaar werken we ook aan een insigne en bereiden we op een avond gezellig samen met elkaar een echte maaltijd. Soms hebben we wel een heel bijzonder programma, zoals een taartenworkshop waarbij iedereen zelf een eigen taart mag maken met cake, marsepein en andere lekkernijen. De leiding zorgt voor een afwisselend programma zodat er altijd voor iedereen iets tussen zit wat je leuk vindt.

Weekendkamp
Ieder jaar gaan we in mei of juni op weekendkamp. Dit weekend duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag en is een voorbereiding op het grote zomerkamp. Tijdens dit weekend kamperen we ergens in de buurt van Berkel en Rodenrijs en doen we leuke spelletjes en hebben we een uitstapje.

Het hoogtepunt van de scouting is toch wel het grote zomerkamp. Twee weken lang kamperen ergens in een bos in Nederland. Samen met je eigen ronde (dit is een groepje gidsen die de leiding vooraf ingedeeld heeft) maken jullie een eigen terreintje. Op dit terreintje zetten jullie je slaap- en bagagetent op, bouwen jullie je eigen keuken, graven jullie je eigen wc en maken jullie het gezellig met kaarsjes, vlaggetjes en andere leuke versiersels. Iedere avond kook je met je eigen ronde het avondeten. En durf jij het aan om ’s avonds stiekem naar een andere tent over te lopen zonder betrapt te worden door de leiding?Het zomerkamp draait om een bepaald thema. Zo zijn we een keer op missie geweest met James Bond, zijn we in een andere wereld terecht gekomen en hebben we de dochters van een keizer gered uit de handen van slechteriken.

Tijdens zomerkamp doen we vele spelletjes, fiets je samen met je ronde een leuke tocht, maken we een uitstapje en doe je samen met de gidsen op sommige momenten lekker waar je zelf zin in hebt.

Gelukkig hoef je niet twee weken lang je ouders te missen, want die mogen gezellig langskomen op ouderdag.

Moeder-dochterweekend
Om het jaar gaan we in september op moeder-dochterweekend. Tijdens dit weekend, dat duurt van zaterdagochtend tot zondagmiddag mag je gezellig samen met je moeder op kamp. We slapen niet in tenten maar in een blokhut ergens in Zuid-Holland. Tijdens dit weekend doen we een autospeurtocht, vele spelletjes samen of tegen de moeders en zitten we ’s avonds gezellig aan het kampvuur.

Ben je tussen de 11 en 15 jaar oud en lijkt de gidsen iets voor jou? Je mag altijd gezellig een keer komen kijken op een donderdagavond, dat zouden wij erg leuk vinden!

Email: gidsen@scoutingberkel.com

Gidsen Scouting Berkel en Rodenrijs1 maand geleden
Bingo maar dan anders... Liedjes zingen die de rest moet raden en af moeten vinken op hun bingokaart ✔
Gidsen Scouting Berkel en Rodenrijs2 maanden geleden