Kabouters

De kabouters zijn een gezellige groep meiden van 7 tot 11 jaar.

Iedere zaterdagochtend van 12.00 uur tot 14.00 uur heeft de leiding een afwisselend programma voor ze bedacht. Van stoere spellen als levend stratego tot een echte meidenochtend waarin een modeshow wordt gelopen met zelf gemaakte creaties en van sleutelhangers knopen tot een quiz in teamverband.

Als oudste kabouter krijg je zelf de kans om een opkomst te draaien waarbij de leiding weer voor één keer kind mag zijn.
Ieder jaar kunnen de kabouters een insigne verdienen. Zo zijn de kookkunsten van de meiden al beloond met een kookinsigne en hun wereldkennis met een cultuurinsigne.

Kampen
Ieder jaar gaan de kabouters op weekendkamp. Dit kamp, waarbij de kabouters één nachtje hun slaapmatjes uit mogen testen, is ter voorbereiding van het zomerkamp. Het weekendkamp zit vol leuke activiteiten zoals actieve avondspellen, creatief knutselen, superleuke uitjes en hersenkrakende puzzeltochten.

Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De kabouters logeren een week lang, samen met de welpen (jongens van dezelfde leeftijd) in een blokhut midden in het bos. In dit bos beleven de kabouters de meest spannende avonturen; van het helpen van Robin Hood om slechte ridders te verslaan tot het vangen van een heks om een tuinkabouter weer terug te toveren tot professor.
Natuurlijk worden er deze week ook geheel in stijl avondspellen gehouden in het bos, liedjes gezongen bij het kampvuur, zwemuitjes gehouden en dit alles wordt afgesloten met een denderende feestavond.

Meld je aan via de mail!

 

Contact
Email: [email protected]