Sherpa’s

Wij zijn meiden tussen de 15 en 18 jaar en komen iedere maandag avond van 20:00 tot 22:00 bij elkaar om gezellig leuke dingen te doen.

In het Scoutinggebouwtje hebben we een eigen ‘hok’: “Dzjoemna”. Er staat een grote hoekbank en er is een bar. Op maandag zijn wij er en op vrijdag de Rowans. Eens in de zoveel jaar gooien wij heel dit hok om en verven we alles opnieuw. Natuurlijk komen er dan ook leuke gadgets bij. Het is dus echt een eigen plek.

In het begin van het seizoen maken we een lijstje waarop de data staan van alle maandagen. We zetten achter elke datum een naam van één van de Sherpa’s. Deze Sherpa bedenkt dan een programma voor die datum voor de groep. De programma’s van de Sherpa’s worden op deze manier vaak heel verrassend. Maar over het algemeen doen we vaak spelletjes, een quiz en af en toe iets sportiefs, maar we zijn vooral heel creatief! Tegeltjes maken, chocolafondue, negerzoenen happen…

Het leuke van de Sherpa’s is, dat we zelf de baas zijn. Doordat we met een wat ouder clubje zijn, kunnen we ook gemakkelijk ergens naartoe. Wanneer het mooi weer is en we hebben zin om een rondje te skeeleren; bellen, mailen of sms-en we even rond en staat iedereen -als het goed is- om 20:00u bij het gebouwtje om van start te gaan… Zo zijn we ook een keer bij het glazen huis van 3fm in Breda geweest, en doen we acties voor het goede doel.

Als je zelf een keer wilt komen kijken hoe het gaat bij de Sherpa’s, ben je van harte welkom. We beginnen op maandagavond om 20:00u en stoppen rond 22:00u.

Contact
Email: [email protected]